Skip Navigation LinksE-MAX > E-max > Historiek

Gedegen visie, gestage groei

Het verhaal van E-MAX is er een van ondernemen, het creëren van opportuniteiten en het voluit grijpen van de kansen die daaruit voortvloeien. Op die manier zijn we vandaag uitgegroeid tot een betrouwbare partner in het ontwikkelen van duurzame aluminiumoplossingen …

Alles begint in 1996. Drie ondernemers maken hun droom waar, op de groene weide. Ze starten een eigen bedrijf, gespecialiseerd in aluminium extrusie. In 1997 wordt de productie opgestart, waarbij tien medewerkers met één 2500 ton extrusiepers twee klanten bevoorraden. Door de flinke groei tijdens de eerste jaren volgt in 2000 een tweede pers van 3500 ton. En ook ons klantenbestand blijft groeien.

In 2001 zorgt de overname van E-MAX door ondernemer Jos Vaessen voor extra mogelijkheden. Daardoor kunnen we onze persinfrastructuur en ons personeelsbestand uitbreiden tot 40 werknemers. E-MAX bedient in die periode een 200-tal klanten in België en Nederland.

In 2002 wordt door kwaliteitsvolle samenwerkingen met onderaannemers het afzetgebied verder uitgebreid naar Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

In 2005 nemen we een volledig nieuwe logistieke hal in gebruik. En ook het machinepark breidt verder uit met een automatische verpakkingsunit. Intussen realiseert E-MAX een omzet van ca. 80 mln. euro.

In 2007 ondergaat E-MAX een belangrijke evolutie. We nemen een aluminiumgieterij uit Kerkrade over die deel uit maakte van ALCOA. Zo verzekeren we ons van grondstofaanlevering. Meteen worden de eerste stappen ondernomen om tot een kruisbestuiving te komen tussen beide bedrijven.

In 2008 zet E-MAX nog een stap verder op de internationale markt. We voorzien nu ook Rusland van aluminiumoplossingen.

2009: De groei van het bedrijf vraagt om meer mogelijkheden. E-MAX bouwt haar machinepark nog verder uit met nieuwe packaging-units, zaagmachines, een automatisch matrijsopslagsysteem, … Ook in de gieterij in Kerkrade worden de nodige investeringen gedaan.

2010: De synergie tussen de extrusie-afdeling in Dilsen en de gieterij is compleet. E-MAX treedt naar voren als een volwaardige aluminiumgroep. We pionieren op het gebied van duurzaam aluminium door de lancering van de X-ECO legeringen waaraan 3 jaar onderzoek met top onderzoeksinstellingen aan vooraf ging.

2011: Om onze groei verder door te zetten hebben we de onderneming Alex, een aluminium extrusie bedrijf uit Gullegem, geïntegreerd in de E-MAX PROFILES structuur. Alex is een onderneming van drie jaar jong die over een erg moderne infrastructuur en een indrukwekkende architectuur beschikt. De locatie dichtbij de Franse grens en de toegang tot de Franse markt biedt heel wat kansen en is in elke zin complementair met de activiteiten van
E-MAX PROFILES.


Login - Developed by Tabeoka