Skip Navigation LinksE-MAX > E-max > Feiten en cijfers

Gerecycleerd aluminium: duurzaamheid in cijfers

Aluminium bezit bijzonder waardevolle recyclage-eigenschappen. Waarom er dan niet ten volle gebruik van maken? De argumenten pro zijn alvast divers, als we het productieproces van primair aluminium en gerecycleerd aluminium gaan vergelijken.

Primair aluminium Gerecycleerd aluminium
Energievereiste bij productie per ton 15MWH/ton (100%) 0,75MWH/ton (5%)
Type energie vereist bij productie elektriciteitwarmte
CO2-uitstoot (per ton): 100%10%
Productielocatie (cfr.transport/uitstoot) Rusland, Noorwegen en Midden-oosten Einde van levenscyclus product West-Europa
Kostprijsbepaling Volprijs Conversieprijs

Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 44,3 mln. ton aluminium verwerkt. In 2004 bedroeg de productie van primair aluminium 37,8 mln. ton, ten opzichte van 37,4 mln. ton aan gerecycleerd. Alles wijst erop dat het gebruik van gerecycleerd aluminium in de toekomst zal blijven toenemen. E-MAX is hier klaar voor en wil een pioniersrol spelen op het gebied van sustainable aluminium.

Onze gieterij in Kerkrade produceert BILLETS van gerecycleerd aluminium. Onze business units E-MAX PROFILES DILSEN en E-MAX PROFILES GULLEGEM zijn de enige leverancier van profielen uit X-ECO legeringen. Op de X-ECO website vindt u meer informatie over legeringen uit gerecycleerd aluminium.


Login - Developed by Tabeoka